• A
 • A
 • A
 • - es ist keine Bildbeschreibung verf├╝gbar -

  Algemeen

   

  Iedereen verricht dagelijks handelingen zoals koken, werken, aankleden of fietsen. Veel van deze handelingen gaan automatisch, zonder er bij na te denken. Maar als je een beperking krijgt door ziekte of ouderdom, wordt pas duidelijk hoe ingewikkeld dagelijkse handelingen zijn.

   

  Als u merkt dat "gewoon" handelen niet meer vanzelfsprekend is, dan is ergotherapie misschien iets voor u.  

   

  Het doel van ergotherapie is om samen met u te zoeken naar mogelijkheden om optimaal te functioneren in de samenleving. Ergotherapiepraktijk Woerden biedt zorg op maat; advisering, training en/of begeleiding. In een eerste gesprek met u en uw naasten worden de beperkingen en mogelijkheden geïnventariseerd. Activiteiten die problemen geven worden geobserveerd en geanalyseerd.   

  Advisering

   

  Wij geven adviezen hoe u activiteiten op een andere manier kunt uitvoeren of welk hulpmiddel voor u geschikt is. Maar ook kunnen wij adviseren hoe de mantelzorger of de thuiszorg u het beste kunnen begeleiden.  

  Training

   

  Het op een andere manier uitvoeren van activiteiten en het leren omgaan met een hulpmiddel kunnen wij trainen. Ook geven wij scootmobiel- en 3-wielfietstrainingen, waarbij geïnventariseerd wordt of u veilig

  aan het verkeer deel kunt nemen.

  Begeleiding

   

  Het leren omgaan met vermoeidheid en lichamelijke overbelasting kunnen wij begeleiden. Ook begeleiden wij bij het aanvragen van voorzieningen. Ook als uw mantelzorger fysiek of mentaal overbelast dreigt te raken dan kunnen wij hulp bieden.

  Kwaliteit

   

  Wij zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

  Jolanda Bakker onder nummer 99901602190 en

  Liesbeth van Zadelhoff onder nummer 79901606790.