• A
 • A
 • A
 • Training Ergotherapie

  Training

   

  Met een beroep in de zorgsector als verzorgende of verpleegkundige, maar ook in ondersteunende diensten, wordt er veel van een lichaam gevraagd. Pijn en ongemak aan de rug, nek, schouders en polsen zijn regelmatig voorkomende werkgerelateerde klachten. 

   

  Ziekteverzuim kan voorkomen worden door een gerichte training om de fysieke belasting te verminderen.  

   

   

   

   

  De trainingen worden op maat aangeboden: afgestemd op de inhoud van de werkzaamheden. Hierbij wordt rekening gehouden met de doelgroep, lichamelijke belasting en aanwezige middelen. De trainingen kunnen op lokatie gegeven worden. Hierdoor kan het geleerde direct geoefend en toegepast worden in de eigen werksituatie. De maximale grootte van de groep is 8 deelnemers.

  Zorgverlener

   

  De trainingen voor de zorgverleners worden aangeboden op basis van haptonomische principes. De interactie tussen de zorgverlener en

  de cliënt staat centaal. Geleerd wordt hoe de mogelijkheden van de

  cliënt optimaal aangesproken en ingezet kunnen worden. 

   

  Ook leren de deelnemers ergonomische principes en praktijkrichtlijnen toe te passen. Zij worden zich meer bewust van hun eigen houding en manier van bewegen.

   

  Na de training zijn de deelnemers zich bewuster van de belastende factoren. Zij zijn daardoor in staat om met minder fysieke belasting cliënten te begeleiden.

  Medewerker ondersteunende diensten

   

  Deze trainingen zijn gericht op medewerkers ondersteunende diensten zoals facilitaire dienst, huishoudelijke dienst, keuken en technische dienst. Door een goede werkhouding en manier van bewegen kan het werk met zo min mogelijke fysieke belasting uitgevoerd worden.

   

  De eigen inbreng van de deelnemers is belangrijk in deze training. 

  Zij worden zich bewuster van hun werkhouding, manier van bewegen

  en de invloed die zij hierop hebben. 

   

  Ook leren de deelnemers ergonomische principes en de praktijkrichtlijn Ondersteunende Diensten toe te passen.

  Kwaliteit

   

  Wij hebben diverse scholingen gevolgd zoals ergonomisch analyseren in de gezondheidszorg en haptomisch tillen en verplaatsen.

   

   

  Meer informatie

   

  Wilt u meer informatie of een prijsopgave, neem dan vrijblijvend

  contact met ons op